Необхідність термінової реалізації заходів з енергетичної санації не викликає ніяких сумнівів у більшості власників квартир в Україні. При цьому однією з найбільш значних перешкод на цьому шляху є недостатнє фінансування. У зв'язку з цим уряд України працює спільно з міжнародними партнерами над створенням Фонду енергоефективності.

З 18 по 20 квітня 2018 року представники і радники Світового банку відвідали Україну для того, щоб отримати уявлення про ситуацію в багатоквартирних будинках на місцях. Метою експертів було одержання інформації про потреби мешканців з перших рук - шляхом безпосереднього спілкування з мешканцями та експертами, а також ознайомлення з потенційними кандидатами для участі в програмах Фонду. Результати проведених зустрічей повинні бути включені в пропозиції з оформлення програм Фонду.

IWO і dena надають Світовому банку активну підтримку в рамках роботи місії по встановленню фактів і організували численні особисті бесіди з учасниками модельних проектів в Західній Україні. Зокрема, стало ясно, що заходи з підвищення енергоефективності в будь-якому випадку вимагають комплексного планування. Надання технічної підтримки під час проведення санації, прийняття до уваги соціальної ситуації в будинку і центральне контактна особа для подачі заявки на отримання фінансування є основними побажаннями, висловленими мешканцями відвіданих будинків представникам Світового банку.

Для гостей з Вашингтону і Литви візит став дуже інформативним - команда проекту, що складається з представників IWO і dena, і далі буде конструктивно супроводжувати Фонд енергоефективності.