З 14 по 15 грудня партнери проекту «Німецько-українські енергоефективні будинки» Dena та IWO відвідали центральне бюро Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) з метою проведення переговорів щодо можливих варіантів фінансування модельних проектів в Україні. З боку банку на зустрічі в Лондоні були присутні: Жозуе Танака, керуючий директор в сфері енергоефективності та Артем Шевелeв, директор-альтернат в департаменті, який відповідає в тому числі за Україну в Раді директорів ЄБРР.

Партнери представили в ЄБРР проект і озвучили на прикладі обраних житлових будинків (модельних об'єктів) цілі комплексної енергетичної санації і пов'язану з ними потребу в фінансуванні. Представники Dena презентували також резолюцію учасників модельних проектів, які розробили і підписали даний документ на початку грудня в Запоріжжі.

Співробітники ЄБРР розділяють цілі проекту і висловили під час зустрічі готовність до відкритих і поглиблених переговорів. Наступним кроком намічено спільно з колегами ЄБРР перевірити, які існуючі на сьогодні в Україні засоби і програми можуть бути оптимально використані для модельних проектів.